De Ochtendspits | 8 juni

De Ochtendspits8 jun 20212 uren 32 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Doordat er zo weinig betaalbare woningen zijn voor starters, ontstaan er lange wachtlijsten. Er zit geen schot in de nieuwbouwproductie binnen de stad, zegt Hans André de la Porte, woordvoerder van de Vereniging Eigen Huis. 'Er zijn veel obstakels en daardoor komt er geen tempo in. Projecten buiten de bebouwde kom zijn omstreden en kennen lange procedures.' Het kan dus wel tien jaar duren voor starters daadwerkelijk de sleutel in het slot kunnen steken.

Verder in De Ochtendspits onder meer:

Nu de economie weer opbloeit, gaat het ook steeds beter met de arbeidsmarkt. Werkgevers verwachten dit kwartaal een negen procent stijging van de werkgelegenheid. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau ManpowerGroup.

Talloze criminelen dachten maandenlang veilig met elkaar te kunnen communiceren via een speciale telefoon. Alleen wisten zij niet dat ze die telefoons eigenlijk hadden gekocht van de politie. Dit internationale politieonderzoek, onder codenaam Trojan Shield, heeft wereldwijd geleid tot honderden invallen en arrestaties, waaronder in Nederland.

Abonneren

In De Ochtendspits hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via www.bnr.nl/podcast/de-ochtendspits, de BNR-app en Spotify.