Ochtendspits | 2 juli

De Ochtendspits2 jul '21 10:232 uren 35 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het tekort kan leiden tot vertragingen en krimpende marges bij bouwers. De materiaalschaarste is intussen zelfs een groter probleem dan het personeelstekort.

Meer nieuws uit Ochtendspits:

- In de regio's is genoeg ambitie om de energietransitie tot een succes te maken. Maar om dat succes ook echt te realiseren moet er méér gefocust worden op de uitvoering, zegt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie.

- 130 landen steunen het plan van de G7 voor een minimumbelastingtarief van 15 procent voor bedrijven. Ook Nederland - toch bekendstaand als belastingparadijs - doet mee.

- Plastic wegwerpartikelen zijn vanaf morgen niet meer toegestaan in de EU. Gek genoeg mag vochtig toiletpapier wél, terwijl daar ook plastic in zit.

- Ook het Janssen-vaccin biedt hoogstwaarschijnlijk een goede bescherming tegen de besmettelijke Delta-variant van het coronavirus, zegt moederbedrijf Johnson & Johnson.

Vind je dit interessant?

Abonneer je dan ook op Ochtendnieuws, dé nieuwspodcast van BNR. Elke ochtend rond 07.00 uur beschikbaar in je favoriete podcast op en op bnr.nl/ochtendnieuws.