#3 | Mustafa Amhaouch (CDA)

De Ondernemerskamer4 aug 202125 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Het is niet uitsluitend een politiek zwaargewicht, want al op jonge leeftijd werd Mustafa Amhaouch (CDA) meerdere malen Nederlands kampioen taekwondo. Als trainer in deze sport leerde hij dat vorming en zelfvertrouwen van essentieel belang zijn en dat sommige mensen hierbij wat meer hulp nodig hebben dan anderen. Na 20 jaar bij ASML gewerkt te hebben, ruilde hij het zonnige Limburg in voor de roerigheid van politiek Den Haag.

Luister ook | Podcast: De Ondernemerskamer #2

Bij zijn vorige werkgever leerde hij dat grote bedrijven in sterke mate samenwerken met het MKB in Nederland. Zijn pleidooi is dan ook om deze twee sectoren niet tegen elkaar op te zetten, maar ervoor te zorgen dat ze meer gaan samenwerken. Zo creëer je namelijk Europese kampioenen. Het is belangrijk dat we de koppeling van MKB – van nationaal naar Europees – blijven maken, want daar wordt volgens hem uiteindelijk iedereen beter van.

Luister ook | Podcast: Werkprofessor - Faalfactoren van digitale transformatie

Verder pleit Amhaouch voor een solidariteitsheffing. Bedrijven die meer hebben geprofiteerd van de coronacrisis – denk hierbij aan bezorgdiensten of supermarkten – zouden best tijdelijk iets meer belasting kunnen betalen. Zo kunnen de ondernemers die zware klappen hebben gekregen gedeeltelijk worden ontzien.

Over De Ondernemerskamer

In De Ondernemerskamer gaat ondernemer Eduard Schaepman op zoek naar de politieke partijen die opkomen voor de ondernemer. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de podcast via bnr.nl/ondernemerskamer, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.