#6 | Pieter Grinwis (CU)

De Ondernemerskamer9 aug 202128 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Als Pieter Grinwis (CU) uit het raam van zijn Kamer op het Binnenhof tuurt, baalt hij er soms nog wel eens van dat hij de boerderij van zijn vader niet heeft kunnen overnemen. Daarom reist hij in de weekenden nog geregeld af naar het ouderlijk erf om daar vervolgens meteen op de trekker te springen.

Luister ook | Podcast: De Ondernemerskamer #5

Aanvankelijk zou hij zich voornamelijk met de boeren bezighouden, maar door de rol van Carola Schouten als demissionair Minister is daar nu het hele pakket aan Economische Zaken bij gekomen. Toch verdienen boeren nog een speciaal plekje in het hart van Grinwis, al is hij zich er wel van bewust dat ook zij zullen moeten verduurzamen. Daarbij geldt wel: het is moeilijk groen doen als je rood staat. Innovatie vergt nu eenmaal kapitaal.

Luister ook | Podcast: Een Jaar Burgemeester #7

Er is momenteel overigens geen reden om somber over het bedrijfsleven te zijn, want veel MKB'ers en familiebedrijven doen het fantastisch. Die laatste categorie dreigt er volgens Grinwis alleen vaak bij in te schieten in het overheidsdenken, omdat ze zowel klein, middelgroot als groot kunnen zijn. Hij pleit dan ook voor meer aandacht voor deze specifieke groep ondernemers.