#11 | Laurens Dassen (Volt)

De Ondernemerskamer16 aug 202128 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Laurens Dassen (Volt) rondde in 2009 zijn master bedrijfskunde af en belandde vanwege zijn fascinatie met de financiële crisis en de rol die banken hierin speelden vervolgens bij ABN Amro. Hij zegde zijn baan echter op om 2,5 jaar bijna kosteloos te bouwen aan zijn huidige politieke partij Volt. Hij nam daarmee misschien nog wel meer risico dan de gemiddelde ondernemer.

Luister ook | Podcast: De Ondernemerskamer #10

Dassen denkt dat we als Nederland zowel voor onze eigen als voor andere Europese ondernemingen moeten zorgen. Van investeringen in de rest van Europa wordt hier in Nederland net zo goed geprofiteerd. Daarnaast kunnen we volgens hem veel van andere landen leren. Kijk bijvoorbeeld naar buurland Duitsland, waar de overheid digitale experts inzet om kleine ondernemingen bij transities te ondersteunen.

Luister ook | Podcast: Baanbrekende Businessmodellen #30

Omdat ondernemers per EU-lidstaat met andere instanties te maken hebben en dat internationaal werken bemoeilijkt, pleit Dassen voor uniforme wet- en regelgeving voor het bedrijfsleven, zodat het makkelijker wordt om over de grens te ondernemen. Een Europese Kamer van Koophandel kan hier eveneens bij helpen.

Over De Ondernemerskamer

In De Ondernemerskamer gaat ondernemer Eduard Schaepman op zoek naar de politieke partijen die opkomen voor de ondernemer. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de podcast via bnr.nl/ondernemerskamer, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.