#10 | Wybren van Haga (BV NL)

De Ondernemerskamer13 aug 202130 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Vanwege zijn eigen vastgoedonderneming ziet Wybren van Haga (BV NL) zichzelf – samen met Romke de Jong van D66 – als de enige ondernemers die momenteel op dit dossier zitten. Hij voelt zich naar eigen zeggen ook nog steeds meer ondernemer dan politicus, maar zit in Den Haag om vanuit de praktijk een stem aan het bedrijfsleven te geven.

Luister ook | Podcast: De Ondernemerskamer #9

Van Haga is van origine ingenieur en houdt zaken daarom graag simpel, zeker als ambtenaren erop toezien. Hij wil af van overbodige regelgeving in de vorm van allerlei subsidies en ook de erf- en schenkbelasting stuiten hem tegen de borst. Met die laatste belastingen ontstaat in zijn ogen een concurrentienadeel, omdat omringende landen er soepelere regelingen op na zouden houden op dit gebied.

Luister ook | Podcast: Het Bromvliegeffect #10

Verder stoort het Van Haga dat werkgevers gedurende twee jaar lang alle risico's van werknemers moeten dekken in het geval van ziekte. Dit vormt voor kleine ondernemers een veel te groot risico en zou daarom op een bepaalde manier collectief moeten worden gedragen, zo stelt hij.

Over De Ondernemerskamer

In De Ondernemerskamer gaat ondernemer Eduard Schaepman op zoek naar de politieke partijen die opkomen voor de ondernemer. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de podcast via bnr.nl/ondernemerskamer, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.