#12 | Dion Graus (PVV)

De Ondernemerskamer17 aug 202130 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

De reputatieschade die Dion Graus (PVV) in de loop der jaren op persoonlijk vlak opliep, belemmert hem naar eigen zeggen niet in zijn werkzaamheden als Tweede Kamerlid. Hij heeft in dit geval geluk dat hij in de Kamer zit en niet meer onderneemt, want dan hadden de recente aantijgingen hem waarschijnlijk geen windeieren gelegd.

Luister ook | Podcast: De Ondernemerskamer #11

Wat betreft de Europese Unie geeft hij aan dat de PVV nooit tegen de vroegere Europese Gemeenschap was geweest. Immers, deze was voornamelijk gestoeld op handel en op dit terrein profiteren ondernemers wel degelijk van Europese samenwerking. Hij is echter van mening dat de bilaterale weg een veiligere en logischere is, omdat we nu een provincie van Brussel dreigen te worden.

Luister ook | Podcast: Europa Podcast #22

Belastingverlaging is al jaren een stokpaardje van Graus en zijn partij. Samen met de VVD wil hij kijken naar de mogelijkheden om belastingschuld als gevolg van de coronacrisis kwijt te schelden. In bredere zin vindt hij dat de belastingen voor kleine bedrijven überhaupt omlaag zouden moeten.

Over De Ondernemerskamer

In De Ondernemerskamer gaat ondernemer Eduard Schaepman op zoek naar de politieke partijen die opkomen voor de ondernemer. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de podcast via bnr.nl/ondernemerskamer, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.