#13 | Farid Azarkan (DENK)

De Ondernemerskamer18 aug 202127 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Zelf heeft Farid Azarkan (DENK) zich eigenlijk altijd ondernemer gevoeld, welke baan of welke functie hij ook had. Het gaat hem meer om de insteek en de manier van te werk gaan, waarbij hij meteen erkent dat risico's lopen wel weer een ander verhaal is. In zijn huidige baan als Kamerlid zit het ondernemerschap hem in goede oplossingen voor ondernemers bedenken via de politieke weg.

Luister ook | Podcast: De Ondernemerskamer #12

DENK maakt zich hard voor het bestrijden van systemische discriminatie, iets dat Azarkan zowel op de arbeidsmarkt als bij ondernemers zelf signaleert. Een KvK-inschrijving is dan misschien zo gepiept, maar dan ben je er nog niet. Probeer maar eens een fatsoenlijke lening af te sluiten bij een bank als je geen Jan Jansen heet. Voor mensen met een migratieachtergrond blijkt dit behoorlijk lastig, zo geeft hij aan.

Luister ook | Podcast: Grip op je Aandacht #8

Ook in het onderwijs kan wat hem betreft nog veel worden verbeterd. Azarkan stelt dat we nu soms nog mensen opleiden voor banen die bijna verdwenen zijn en ook de vaardigheden die mensen nu leren sluiten niet goed aan op de behoefte. DENK wil dat de overheid ervoor zorgt dat MKB-bedrijven in de toekomst nog steeds juist geschoold personeel kunnen krijgen.

Over De Ondernemerskamer

In De Ondernemerskamer gaat ondernemer Eduard Schaepman op zoek naar de politieke partijen die opkomen voor de ondernemer. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de podcast via bnr.nl/ondernemerskamer, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.