#15 | Thierry Baudet (FvD)

De Ondernemerskamer20 aug 202130 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

De wetenschap en de ondernemerswereld staan op gespannen voet met elkaar, zo vindt Thierry Baudet (FVD). Hoewel hij zelf uit de eerstgenoemde sector komt, beschikt zijn partij volgens hem over een sterke ondernemersgeest. Meer bijvoorbeeld dan de recentelijk afgesplitste Wybren van Haga, die in Baudets ogen vooral bij het systeem wil horen en daarmee zijn eigenzinnigheid kwijtraakt.

Luister ook | Podcast: De Ondernemerskamer #14

Hij ergert zich eraan dat big business en big government samen het MKB zouden wegdrukken. Als voorbeeld van big government noemt hij de Europese Unie en stelt dat je als kleine ondernemer niet of nauwelijks contact kunt krijgen met Brusselse beleidsmakers en parlementariërs. Grote bedrijven zitten daarentegen constant bij hen aan tafel.

Luister ook | Grip op je Aandacht #10

Lockdowns vindt Baudet per definitie absurd, maar als je dat dan toch besluit, moet je als overheid wel voor een effectieve en adequate compensatie zorgen. Dat de overheid de NOW binnenkort stopzet, vindt hij daarom onbegrijpelijk. Het FVD pleit voor 100% compensatie.

Over De Ondernemerskamer

In De Ondernemerskamer gaat ondernemer Eduard Schaepman op zoek naar de politieke partijen die opkomen voor de ondernemer. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de podcast via bnr.nl/ondernemerskamer, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.