Maatwerk maakt de man - Arthur Peute (Oger)

De Stijlpastoor19 mrt 2023Seizoen 1, Aflevering 320 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het is het grondbeginsel van de stijlvolle man: een maatpak. Voor de Nederlandse man is een pak op maat nog eens extra belangrijk. Onze grote bouw past namelijk lang niet altijd in de standaardmaten. Is het de moeite écht waard om confectie te laten hangen, en een pak op maat aan te laten meten? De Stijlpastoor zoekt het voor je uit. Arno Kantelberg zet zijn tentje op bij Arthur Peute, ontwerper en kleermaker bij OGER herenmode.  

 

Al sinds zijn derde heeft Arthur naald en draad in de hand. Wat begon met knopen aannaaien samen met zijn moeder, groeide uit tot een carrière van bijna 60 jaar in de kleermakerij. Wat een maatpak met een man doet ziet Arthur al heel zijn leven. 

  

Stijl is niet altijd even makkelijk, maar je hoeft het niet alleen te doen. De Stijlpastoor is er voor jou. Het komende half jaar trekt Arno Kantelberg over 's heeren akkers, op zoek naar het allerbeste dat Nederland te bieden heeft. Van horloges tot parfum, van de perfecte handgemaakte laars tot het scherpst gesneden maatpak. Wat draag je, wat drink je, en hoe doe je dat? Iedere aflevering wijdt Arno aan één essentieel onderwerp op stijlgebied voor de Nederlandse man. Naast uitleg over de mooiste producten, en hoe je het best van ze kan genieten, gaat Arno in gesprek met de allerbeste kenners en makers van Nederland. Samen, Nederlandse man, komen we er wel.  

  

Over de Stijlpastoor 

  

Stijlicoon Arno Kantelberg is journalist, presentator, en was jarenlang hoofdredacteur van tijdschriften als Esquire en National Geographic. Momenteel is hij uitgever van mannen magazine ModMod, lifestyle-deskundige bij RTL Boulevard en stijlcolumnist bij De Volkskrant. 


Mede mogelijk gemaakt door