Wordt Amerika weer politieagent van de wereld?

De Strateeg31 okt 202035 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Daarvoor zal het ook niet onbelangrijk zijn wie er dan in het Witte Huis zit. Want hoe gaat Amerika zich opstellen in het buitenland als Joe Biden het voor het zeggen krijgt? Wordt alles weer zoals het was vóór Donald Trump en gedraagt Amerika zich dan weer als 'de politieagent van de wereld', een opstelling waar de huidige president nu juist van gruwelt?

Dat hoor je in deze aflevering van De Strateeg. Te gast bij Paul van Liempt zijn Bernard Hammelburg, buitenlandcommentator van BNR en presentator van BNR De Wereld en de Amerika Podcast, en Peter Wijninga, defensiespecialist bij het Den Haag Centrum voor Strategische studies.

Donald Trump spreekt Amerikaanse militairen toe tijdens een 'surprise visit' aan Bagram Air Field in Afghanistan (november 2019).
Donald Trump spreekt Amerikaanse militairen toe tijdens een 'surprise visit' aan Bagram Air Field in Afghanistan (november 2019). (AFP)

Over deze podcast:

De Strateeg verschijnt eens in de twee weken. Abonneer je via bnr.nl/destrateeg om geen enkele aflevering te missen.

Host: Paul van Liempt

Redactie: Diederik de Groot

Tips, vragen of andere opmerkingen over De Strateeg? Stuur dan een mailtje naar diederik.de.groot@bnr.nl.

BNR Election Night

In de nacht van 3 op 4 november hoor je vanaf 00:00 uur BNR Election Night, met Roos Abelman en Geert Jan Hahn vanuit Amsterdam, en Jan Postma en Bernard Hammelburg vanuit New York.

BNR Election Night
BNR Election Night (BNR)