Zomerterugblik: 'Ik vond bezuinigingen op defensie vreselijk'

De Strateeg7 aug '22 06:0137 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Strateeg selecteert het beste van het afgelopen seizoen: De oorlog in Oekraïne heeft Europa tot inkeer gebracht. Meer investeringen in defensie zijn nodig en landen willen nu eindelijk aan de NAVO-norm gaan voldoen. Een waardeloze norm, zo stelde Hans Hillen, voormalig minister van Defensie in het kabinet Rutte I, in De Strateeg.

Luister ook | Oud-minister Hillen: 'Ik vond bezuinigingen op defensie vreselijk'

Hillen staat bekend als de man die de pijnlijke bezuinigingen door moest voeren binnen defensie. Iets waar hij nog altijd met veel verdriet naar terugkijkt. Wat hem betreft moet de overheid teruggaan naar zijn kerntaak en dat is veiligheid, niet het bevorderen van welvaart en welzijn.

Nu Europese landen meer gaan investeren in defensie rijst de vraag waar die investeringen dan heen moeten? Richt je je vooral op het digitale domein of zijn ook traditionele wapens nog hard nodig? Dit en meer kun je nog eens beluisteren in deze aflevering van De Strateeg met Hans Hillen en met Peter Wijninga, defensiespecialist van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.

Over deze podcast

De Strateeg is een podcast van BNR in samenwerking met het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Abonneer je via bnr.nl/destrateeg om geen enkele aflevering te missen.

Host: Paul van Liempt

Redactie: Michaël Roele

Tips, vragen of andere opmerkingen over De Strateeg? Stuur dan een mailtje naar roele@bnr.nl.