Zomerterugblik: Lucht- en raketverdediging cruciaal bij handhaven artikel 5 van de NAVO

De Strateeg selecteert het beste van het afgelopen seizoen: De oorlog in Oekraïne is uitgemond in een oorlog die bijna doet denken aan de Eerste Wereldoorlog. De oorlog van de 21e eeuw zou er toch niet meer één zijn die over de grond ging, maar die zich vooral digitaal af zou spelen? Toch waarschuwden experts al langer dat een goed defensieapparaat noodzakelijk is om artikel 5 van de NAVO te kunnen garanderen.

Zomerterugblik: 'Europees DNA kent geen machtspolitieke component'

De Strateeg selecteert het beste van het afgelopen seizoen: Vlak voor de Russische invasie in Oekraïne waren voormalig NAVO-secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer en HCSS-oprichter Rob de Wijk te gast bij Paul van Liempt. Interessant is om terug te kijken op de visies van beide heren van vlak voor de invasie. Op dat moment leek het er immers nog op dat Rusland de grens niet zou oversteken. De vragen blijven echter hetzelfde.

Strategische Vragen | Wat is het verschil tussen encryptie bij inlichtingendiensten en Whatsapp?

Cryptografie zorgt ervoor dat wij veilig op het internet kunnen opereren. Denk aan het betalingsverkeer of het checken van je email, Maar het zorgt er ook voor dat defensie en inlichtingendiensten gegevens geheim kunnen houden voor de vijand. Hoe werkt die versleuteling? Paul van Liempt stelt jouw vragen aan zijn gasten. Wil je ook een vraag stellen? Stuur dan een tweet naar @BNRdewereld.