De digitale reiswereld

De Technoloog13 dec 201756 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

BNR Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg met De Technoloog
BNR Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg met De Technoloog

Lennert de Jong van citizenM vertelt in deze Technoloog over de technologie in de reisindustrie. Hadden hotelketens in het verleden kamers en probeerden ze die te verkopen aan hun klanten. Door de komst van een Airbnb en Booking.com veranderde er veel. Dankzij Airbnb komen er velen kamers bij en mensen boeken hun kamer via Booking.com. Grote hotelketens als Hilton of Accor bezitten vervolgens geen eigen gebouwen meer. Ze geven hun merk in licentie af aan de uitbaters van het hotel. Zo gooide de digitalisering de hele waardeketen van de hotelindustrie op zijn kop.

In deze Technoloog spreken Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg met Lennert de Jong over de waardeketen. Zo kocht Airbnb in Floriade appartementen. Waarom doen ze dat? Verder komt de rol van Booking.com ter sprake. Wordt Booking.com slechts een zoekmachine voor hotels en gaat de klant vervolgens verder shoppen of houdt Booking.com de controle over de consument? Welke afspraken maakt Booking.com met de hotels?

Ook bespreken we de ideale klantenbeleving van een hotelbezoeker en hoe je dit in de toekomst kunt optimaliseren. Tot slot kunnen we natuurlijk niet om de rol van Google in de reisindustrie.

Links:

De organisatie waar Lennert werkt, citizenM

Airbnb koopt appartementen

Een artikel over de klantengerichte strategie van Booking.com

Een artikel over Airbnb en de internet revolutie

Gast:

Lennert de Jong, Chief Commercial Officer citizenM

Hosts:

Herbert Blankesteijn, @HMBlank, BNR Digitaal

Ben van der Burg, @Ikbenechtben, BNR Column


Mede mogelijk gemaakt door