De doorbraak van de elektrische auto

De Technoloog23 mei 20181 uur 2 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In zijn boek beschrijft hij in detail de stand van zaken van het elektrische rijden nu: rij-eigenschappen, kosten, milieu-aspecten, modellen, accutechniek, laadpalen, vooruitzichten: you name it. Er zijn vele tekenen dat elektrisch rijden dominant zal worden: de explosieve groei van het aantal modellen en het aantal verkochte exemplaren (meer dan 100 procent in het eerste kwartaal van 2018 vergeleken met een jaar eerder) en de voornemens van de auto-industrie om rond 2020 vol in te zetten op ‘elektrisch’ zijn daar maar een paar van.

Deze aflevering van De Technoloog kan gezien worden als een samenvatting van Horlings boek, waarin zelfs een overzicht is opgenomen van alle elektrische modellen van 2018/2019. Nuttig voor wie nog aarzelt maar ook een prima handboek voor wie al voor een overstap heeft gekozen. Een extra selling point is het laatste hoofdstuk waarin Horlings een omgekeerde wereld beschrijft, waarin consumenten die helemaal gewend zijn aan elektrisch rijden, gedwongen zijn te wennen aan rijden op fossiele brandstof. Een slim gevonden relativering van veel ‘bezwaren’ tegen elektrisch rijden.

Links:

Het boek ‘De doorbraak van de elektrische auto

Vergelijk de kosten van je auto met een elektrische naar keuze

Onderzoek naar de meningen van consumenten over elektrisch rijden

Subsidieregelingen

Drie miljoen EV’s rijden er nu wereldwijd rond (and counting)

Verder is het boek van Jeroen Horlings alleen al waardevol door de bronnen, die daarin als link staan vermeld. Overweeg daarom het e-book te kopen, daarin zijn de links klikbaar.

Gast:

Jeroen Horlings

Hosts:

Herbert Blankesteijn - @HMBlank, BNR Digitaal, www.blankesteijn.com

Ben van der Burg - @Ikbenechtben, BNR Column