Een nieuwe techpodcast!

De Technoloog3 mrt 202349 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Schrik niet! Geen extra Technoloog, maar een andere podcast die je misschien ook interessant zal vinden. Gepresenteerd door Ben van der Burg. 

Luister onze nieuwe podcast waarin het beste van tech elke donderdag samenkomt: BNR Nexus.

Elon Musk werkt aan een 'niet-woke' AI, die moet gaan concurreren met ChatGPT van OpenAI. Dat is niet alleen opvallend omdat Musk kort bij de oprichting van OpenAI betrokken was, maar ook omdat hij grote problemen ziet bij taalmodellen die in zijn ogen 'woke' zijn getraind. Zit er een gevaar aan 'woke'-AI? En wat kunnen we dan verwachten van een taalmodel dat zich niet aan die regels wil houden?  

Een Europese digitale identiteit

De Tweede Kamer wilde het niet, maar het kabinet heeft ingestemd met de huidige plannen voor een Europese Digitale Identiteit. Een portemonnee, bijvoorbeeld als app op je smartphone, moet jouw persoonsgegevens verzamelen en beveiligen. Wat zijn de alternatieven op zo'n Europees ID? En staan wij te springen? 

Ethisch hacken

Een pikant verhaal in de hackwereld: een ethisch 'whitehat' hacker is opgepakt en wordt verdacht van meerdere hacks van grote bedrijven. Hoe kan dat zomaar? En hoe ziet het grijze gebied eruit tussen 'whitehat' en 'blackhat' hackers?

In BNR Nexus bediscussieert Ben van der Burg, geflankeerd door Joe van Burik of Daniël Mol, wekelijks het laatste en belangrijkste technieuws met een panel van de beste tech-experts. Deze week met Sanne Maasakkers, ethisch hacker en Boris Veldhuijzen van Zanten, oprichter van TNW.

(De afbeelding bij deze podcast werd gegenereerd door middel van AI-toepassing Midjourney.)

Meer podcasts over tech? Luister dan naar BNR Digitaal, de Cryptocast, All in the Game, De Technoloog en de Tech Update.