De pijnlijke nederlagenserie van Boris Johnson

De Wereld5 sep 201947 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(AFP)

De nederlagen van Boris Johnson

Nederlaag, op nederlaag, op nederlaag. Dat is waar het premierschap van Boris Johnson tot nu toe uit bestaat. Hoe moet het nu verder met het Verenigd Koninkrijk? Komen er op 15 oktober verkiezingen? Is een no-deal Brexit nu echt van tafel? Komt die Brexit er überhaupt wel? Bernard Hammelburg bespreekt het met Rem Korteweg, Brexit-expert van Instituut Clingendael.

India een democratie?

India wordt beschuldigd van vreselijke mensenrechtenschendingen, zoals marteling, in Kashmir. En toch noemen we India de grootste democratie ter wereld en blijven westerse leiders aanschurken tegen premier Modi. Daarover Jos Bartman, politicoloog aan de UvA, gespecialiseerd in autoritaire regimes en deed een jaar onderzoek in India.

Blik op Europa

Europaverslaggever Jesse Pinster vertelt over de plannen die de Franse regering heeft voor het Parijse station Gare Du Nord. Er zijn plannen om het station voor de Olympische spelen in 2024 grondig te renoveren en 50.000 vierkante meter extra winkels en kantoren te bouwen. Maar daar is lang niet iedereen blij mee.

Donald Show

Amerika is in de ban van orkaan Dorian en daardoor was er deze week even wat minder aandacht voor de president. Maar toch was er een relletje rond Trump en het heeft te maken met een weerkaart. Amerikacorrespondent Jan Postma vertelt erover.