De Nederlandse ereschuld aan Papoea

De Wereld3 okt 201943 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Leden van Free West Papua Campaign Nederland demonstreren tegen het buitensporige geweld dat plaatsvindt in West Papua door het Indonesische leger.
Leden van Free West Papua Campaign Nederland demonstreren tegen het buitensporige geweld dat plaatsvindt in West Papua door het Indonesische leger. (ANP / REMKO DE WAAL)

Het islamdebat

We maken in Nederland al jarenlang opgewonden ruzie over de islam, maar waarover debatteren we eigenlijk en wat heeft het debat nou eigenlijk opgeleverd? Zijn er ook landen waar ze dat debat op een betere manier voeren dan wij dat doen? Dat bespreken we met Jan Jaap de Ruiter, arabist aan de Universiteit Tilburg en co-auteur van het nieuwe boek ‘Wordt het nog wat met het Islamdebat?’.

Blik op Europa

Wat als niet de Britten om uitstel van de Brexit vragen, maar de EU? In artikel 50 staat namelijk nergens geschreven dat de Britten dat zelf moeten doen. Zo zou er toch meer ruimte kunnen komen om een deal te bereiken, en hoeft Boris Johnson niet dood in een greppel te gaan liggen.

The Donald Show

Nu het impeachment onderzoek in gang is gezet, trekt Donald Trump werkelijk alle registers open. Hij valt de Democraten aan waar hij maar kan, en hij vestigt zelfs een nieuw twitter-record.