Is een catastrofe in noordoost-Syrië nog te voorkomen?
Operatie ‘Vredesbron’ heet de Turkse inval in Noord-Syrië. Eufemisme voor een slachtpartij? Of kan het meevallen? Wat kan de wereld nog doen om de Turken tot bedaren te brengen, terwijl president Erdogan woedend met dreigementen smijt? Bernard Hammelburg bespreekt het met Peter Wijninga, defensiespecialist bij het Haags Centrum voor Strategisch Studies.

De terugkeer van het kernwapen
Tijdens de Koude Oorlog sloten Rusland en Amerika kernwapenverdragen, zoals INF, af, om de hoeveelheid van deze massavernietigingswapens te beperken. En dat werkte goed! Maar die verdragen houden nu geen stand meer. INF is al gesneuveld en ook START dreigt te verdwijnen. Brengt dat de wereld ineens weer dichtbij een nucleair armageddon? Daarover Sico van der Meer, onderzoeker massavernietigingswapens bij Instituut Clingendael.
Blik op Europa
De Turkse president Erdogan dreigt de deuren naar de Europese Unie open te gooien voor Syrische vluchtelingen. Hiermee speelt hij in op de grootste angst in de EU. Dat de bombardementen en invasie van noord Syrie zal leiden tot een grote stroom vluchtelingen richting Europa. Hebben ze vanuit Brussel, en vanuit de Europese hoofdsteden, een antwoord? Daarover Europaverslaggever Jesse Pinster.