Wie betaalt de prijs voor Trumps impeachment?

De Wereld19 dec 201948 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Impeachment

De impeachment van Donald Trump is officieel een feit. Behalen de Democraten daarmee een overwinning, of is het een strategische blunder die ze nog duur zal komen te staan? En hoe gaat het proces nu verder in de Senaat? Bernard Hammelburg bespreekt het met Koen Petersen, Amerikanist en schrijver van ‘Einddoel Witte Huis’ en ‘Showtime'.

Dossier | Impeachment Donald Trump

Donald Trump haalt woedend uit richting de Democraten op een rally, vlak nadat impeachment officieel een feit is geworden.
Donald Trump haalt woedend uit richting de Democraten op een rally, vlak nadat impeachment officieel een feit is geworden. (AFP)

Grieks-Turkse ruzie

Gas en olie in de wateren rond Cyprus en een Turkse claim op wateren tot op een paar mijl van Kreta, vormen de bron voor een steeds verder escalerend conflict tussen de traditionele vijanden Turkije en Griekenland. Hoe ver zijn ze daarin bereid te gaan en hoe kan het worden opgelost? Daarover Nikos Lanser, correspondent in Griekenland.

Dossier | Griekenland

Catalonië

In Blik op Europa Jesse Pinster over Europese rechters die zich mengen in de Catalaanse kwestie. Eén van de politici die in de Spaanse gevangenis is beland had recht op immuniteit omdat hij een zetel won in het Europees Parlement bij de verkiezingen in mei dit jaar. Een uitspraak met grote gevolgen voor Catalanie, Spanje én het Europees Parlement.

Dossier | Catalonië