Geen fire and fury in Iran?

De Wereld9 jan 202047 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Donald Trump houdt een speech, nadat Iran een wraakactie ondernam voor de dood van Soleimani. Hij wordt omringd door onder meer vicepresident Pence en minister van Buitenlandse Zaken Pompeo.
Donald Trump houdt een speech, nadat Iran een wraakactie ondernam voor de dood van Soleimani. Hij wordt omringd door onder meer vicepresident Pence en minister van Buitenlandse Zaken Pompeo. (EPA)

Is het gezicht van Khamenei gered?

Het Iraanse regime heeft de liquidatie van generaal Soleimani beantwoord met een salvo aan raketten, zonder Amerikaanse doden of serieuze schade tot gevolg. Is dat genoeg om het gezicht van het regime te redden, nadat bombastisch was aangekondigd dat Amerika een zware slag zou worden toegebracht? Daarover Sander Terphuis, Iraans vluchteling en mensenrechtenverdediger. Hij heeft informatie gekregen dat het regime zelf een hand had in de dood van Soleimani.

Luister ook | Teheran had mogelijk hand in dood Soleimani

Blik op Europa

Europaverslaggever Jesse Pinster over de Hongaarse premier Viktor Orbán. Die wil geen onderdeel zijn van een christendemocratische partij die zwakker wordt en macht verliest. Met die boodschap kwam hij tijdens zijn jaarlijkse persconferentie.

The Donald Show

Correspondent Jan Postma vertelt over de campagne van Donald Trump, die probeerde gelijk een slaatje te slaan uit de liquidatie van generaal Soleimani. Daar kwam in Amerika veel kritiek op, maar Trump is lang niet de eerste president die een dergelijke gebeurtenis probeert te benutten om er politieke garen bij te spinnen.