Coronavirus vloert Xi Jinping

De Wereld6 feb 202047 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Tedros Adhanom (L), de baas van de WHO bij een ontmoeting met Xi Jinping (R) in Beijing.
Tedros Adhanom (L), de baas van de WHO bij een ontmoeting met Xi Jinping (R) in Beijing. (EPA)

Het gestrekte been van Boris Johnson

De Britse premier Boris Johnson laat er bepaald geen gras over groeien, nu de échte Brexitonderhandelingen zijn begonnen. Elf maanden hebben de Britten om er met de EU uit te komen, en dat luidde BoJo in met een gestrekt been richting Brussel. Is dat een strategie die succes kan hebben, of overspeeld Johnson nu al zijn hand? Daarover Patrick Bernhart, kenner van de Britse politiek en schrijver van onder meer ‘Boris, Bestemming Bereikt.’

Mutti Merkel is boos

Bondskanselier Merkel wil nieuwe verkiezingen in deelstaat Thüringen nadat de uiterst rechtse AFD de politiek in Duitsland op zijn kop heeft gezet. Nu er met steun van het AFD een liberale minister president in Thüringen werd gekozen, vliegen de Nazi-verwijzingen in het rond. Een slechte dag voor de democratie, noemt Merkel het. Europaverslaggever Jesse Pinster vertelt erover.

The Donald Show

Een dag na de vrijspraak van Donald Trump in het impeachment-proces, heeft de president er een nieuwe vijand bij: Mitt Romney, de enige Republikeinse Senator die Trump schuldig achtte. Correspondent Jan Postma zag dat er zelfs al anti-Romney spotjes zijn gelanceerd.