Coronavirus: terechte paniek of overdreven hysterie?

De Wereld27 feb 202047 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

 Er wordt met desinfecterende spray gespoten op straat in Seoul, Zuid-Korea. In dat land kwamen al 13 mensen om het leven doordat zij besmet raakten met het coronavirus
Er wordt met desinfecterende spray gespoten op straat in Seoul, Zuid-Korea. In dat land kwamen al 13 mensen om het leven doordat zij besmet raakten met het coronavirus (EPA)

'Maffiastaat' Malta

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt schreef in een vernietigend rapport de reputatie van Malta naar het absolute nulpunt. Als je het rapport leest zou je de conclusie kunnen trekken dat Malta in feite een corrupt boevennest is, dat een gevaar vormt voor de gehele EU. Daar schrokken ze op dat eiland zo van, dat ze inmiddels zijn begonnen met hervormen. Of Malta daarmee al ver genoeg is om gekwalificeerd te kunnen worden als fatsoenlijke rechtstaat, vertelt Pieter Omtzigt zelf.

De vrienden van Viktor Orbán

Europaverslaggever Jesse Pinster over Viktor Orbán, de autoritaire leider van Hongarije, die flink zijn best doet om invloed uit te oefenen in Washington en in Brussel. En dat doet hij in ieder geval door een invloedrijke Amerikaan en een invloedrijke Duitser in te huren.

The Donald Show

Correspondent Jan Postma is aanwezig bij CPAC, een grote conferentie voor conservatief Amerika. Het is één groot Trumpfeestje en dat blijkt ook wel uit de onderwerpen die er besproken worden. En wat dit jaar ook opvalt is welke mensen er níet zijn uitgenodigd....