Erdogan en vluchtelingen: spookbeelden en chantage

De Wereld5 mrt 202049 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Griekse oproerpolitie en militairen proberen migranten tegen te houden, die de Turks-Griekse grens willen oversteken.
Griekse oproerpolitie en militairen proberen migranten tegen te houden, die de Turks-Griekse grens willen oversteken. (EPA)

De lessen van 19 jaar oorlog in Afghanistan

Met het vredesverdrag tussen Amerika en de Taliban komt – als het allemaal doorgaat – een einde aan de Amerikaanse rol in Afghanistan, na 19 jaar. De langste oorlog uit de Amerikaanse geschiedenis. Ook Nederland droeg zijn steentje bij in Afghanistan, met missies in Kunduz en Uruzgan. Wat heeft dat opgeleverd en wat leert het ons over toekomstige militaire missies? Daarover D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma.

De Europese Commissie: never waste a good crisis

Het coronavirus, een crisis aan de Grieks-Turkse grens en een klimaatwet voor heel Europa. Het is een hectische week in Brussel. Maar onder het motto 'never waste a good crisis' gebruikt de Europese Commissie deze week om zich uitdrukkelijk te profileren. Te nadrukkelijk meent Europaverslaggever Jesse Pinster.

The Donald Show

Barack Obama weigert voorlopig zijn steun uit te spreken voor één van de Democratische presidentskandidaten. Toch wordt er graag met de oud-president gedweept. Correspondent Jan Postma zag dat Obama volop wordt gebruikt en misbruikt in campagnespotjes. Zélfs door de president.