Schandvlek MH17

De Wereld12 mrt 202024 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Bij Schiphol begon deze week het megaproces over MH17. Een Nederlands nationaal trauma, maar voor de Russen moet het geen nationale schandvlek worden. En daarom is ze er veel aan gelegen om maximale verwarring te zaaien. Tegelijkertijd verschuiven de meningen van de Russen over deze tragedie, blijkt uit onderzoek van Raam op Rusland. Hubert Smeets, oprichter van Raam op Rusland, is te gast.

De rechtbank in de rechtszaal in het zwaarbeveiligde Justitieel Complex Schiphol, waar het internationale MH17-proces zal plaatsvinden. Bij de raketaanslag op de vlucht van Malaysian Airways op 17 juli 2014 kwamen 298 mensen om van tien nationaliteiten.
De rechtbank in de rechtszaal in het zwaarbeveiligde Justitieel Complex Schiphol, waar het internationale MH17-proces zal plaatsvinden. Bij de raketaanslag op de vlucht van Malaysian Airways op 17 juli 2014 kwamen 298 mensen om van tien nationaliteiten. (ANP)

Donald Show

Donald Trump leek het coronavirus eerst niet zo serieus te nemen. Nu is er een duidelijke ommezwaai en volgen er radicale maatregelen, zoals een inreisverbod voor mensen uit bijna alle EU-landen. Trumps speech hierover zaaide ook een hoop verwarring. Correspondent Jan Postma vertelt erover.