Poetin verkijkt zich op corona

De Wereld9 apr 202050 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Russische politie houdt een man aan die zich niet aan de coronaregels zou hebben gehouden.
De Russische politie houdt een man aan die zich niet aan de coronaregels zou hebben gehouden. (EPA)

Hoekstra rode lap op zuid-Europese stier

Minister van financiën Wopke Hoekstra jaagt zijn Europese collega’s, volgens hun eigen zeggen, de gordijnen in. Zélfs de Duitsers zijn onze minister nu zat. Een compromis over een Europees steunpakket voor de coronacrisis kwam er namelijk nog niet, zelfs niet na 16 uur ruziemaken. En Hoektra krijgt de schuld. Daarover Sweder van Wijnbergen, hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Wetenschappelijke EU-intriges

De belangrijkste wetenschapper van de EU is met slaande deuren vertrokken. Hij was woedend over de gebrekkige Europese reactie op de uitbraak van het coronavirus. Maar wat op eerste gezicht een keiharde veroordeling van de EU lijkt te zijn, bleek in werkelijkheid over iets heel anders te gaan. Europaverslaggever Jesse Pinster vertelt erover.

Trump's 'liefde' voor Bernie Sanders

Bernie Sanders is uit de race voor het presidentsschap gestapt, waardoor Donald Trump het nu op gaat nemen tegen Joe Biden. Trump maakte van de gelegenheid gebruik om zich gelijk naar de aanhang van Sanders te richten en Biden nog maar eens te pesten. Correspondent Jan Postma zet de plaagstootjes van de president richting 'sleepy Joe' op een rijtje.