Amerika's nieuwe China-beleid

De Wereld30 jul 202047 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo kondigt de koerswijziging van het China-beleid aan in een symbolische speech bij de Richard Nixon Presidential Library in Yorba Linda in California.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo kondigt de koerswijziging van het China-beleid aan in een symbolische speech bij de Richard Nixon Presidential Library in Yorba Linda in California. (EPA/DAVID SWANSON)

Trump

Donald Trump’s herverkiezingscampagne is in zwaar weer terecht gekomen. In de peilingen staat de president achter in cruciale swing states en ook in staten als Texas en Arizona spant het erom. Hoe kan de Trump campagne het momentum terugpakken? Daarover Amerikanist Koen Petersen.

Luister ook | #34 Mondkapjes, Stormtroopers en good trouble

Polen

Poolse steden die zichzelf uitroepen tot homo-vrije plekken krijgen geen Europees geld meer. Zes van deze gemeenten kunnen fluiten naar een aangevraagde EU-subsidie. Gaat Brussel de geldkraan gebruiken om landen te straffen die de Europese normen en waarden negeren? Daarover Europaverslaggever Jesse Pinster.

Luister ook | S1E41 Het probleem dat Duitsland niet gaat oplossen