Johnson's grootse Brexit-plan

De Wereld10 sep 202049 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(REUTERS/Simon Dawson)

Navalny

Duitsland is woest op Rusland na de vergiftiging van Russische oppositie politicus Navalny en dreigt nu de Nord Stream 2 gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland te stoppen. Een ongekend harde opstelling die het einde inluidt van de Ost-politik. Maar achter die woede lijkt een bredere strategie te zitten van Bondskanselier Angela Merkel. Een gesprek met Mathieu Segers, hoogleraar Moderne Europese Geschiedenis aan de Universiteit van Maastricht.

Luister ook | EuropaMania S02E03 De giftige relatie tussen Merkel en Poetin

(EPA/MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL)

Straatsburg

Frankrijk is boos omdat corona een einde dreigt te maken aan het Europese reiscircus van Brussel naar Straatsburg. Volgende week zouden alle Europarlementariërs en hun medewerkers weer naar de Elzas afreizen, maar door dat plan is een dikke vette streep gezet door de voorzitter van het Parlement. Daarover Europaverslaggever Jesse Pinster.

Bob Woodward

Amerika is in de ban van het nieuwe boek van onderzoeksjournalist van Bob Woodward. Hij sprak maar liefst 18 keer met president Trump. Uit het boek blijkt onder andere dat Trump al vroeg wist dat het coronavirus gevaarlijk was, terwijl hij het publiekelijk bagatelliseerde. Correspondent Jan Postma vertelt over de mediastorm die is ontstaan.

Luister ook | Amerika Podcast #40 Losers en Sukkels