De onmacht van Europa in de relatie met China

De Wereld17 sep 202044 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Commissie voorzitte Ursula von der Leyen na afloop van de virtuele top met Chinese president Xi Jinping.
Commissie voorzitte Ursula von der Leyen na afloop van de virtuele top met Chinese president Xi Jinping. (YVES HERMAN / POOL / AFP)

Belarus

Rusland helpt Aleksandr Lukashenko om het Belarussische hoofd boven water te houden, maar niet van harte. Lukashenko krijgt financiële steun en komen er gezamenlijk militaire trainingen met Rusland. Maar wat is de verdere strategie vanuit het Kremlin voor Belarus? Daarover Hubert Smeets, Ruslandkenner en oprichter van Raam op Rusland,

Luister ook | Vergiftiging Navalny maakt einde aan Duitse Ostpolitik

(EPA/KREMLIN HANDOUT )

Timmermans

55 procent minder uitstoot van broeikasgassen. Dat was misschien wel het belangrijkste punt van Ursula von der Leyen in haar Staat van de Unie-speech deze week. Maar hoe dan? Precies die vraag moest Eurocommissaris Frans Timmermans dan maar zien te beantwoorden. Europaverslaggever Jesse Pinster vertelt of Timmermans kon overtuigen.

Luister ook | EuropaMania S02E04: Eilanden waar je hoofdpijn van krijgt

Joe&Donald Show

Joe Biden wilde deze week graag laten zien dat hij net zoals zijn goede vriend oud-president Obama ook kennis heeft van moderne muziek. Tijdens een evenement voor Latino stemmers speelde Biden een stuk van van het nummer Despacito af op zijn telefoon. Volgens onze correspondent Jan Postma pakte het voor Biden alleen niet helemaal uit zoals gepland.

Luister ook | Amerika Podcast #41: Campagne in vuur en vlam