Zet China Amerika buitenspel in Azië?

De Wereld19 nov 202047 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De leiders en handelsministers van de vijftien landen die het RCEP-verdrag hebben ondertekend samen te zien in een videoconferentie afgelopen zondag.
De leiders en handelsministers van de vijftien landen die het RCEP-verdrag hebben ondertekend samen te zien in een videoconferentie afgelopen zondag. (EPA)

Corona-vaccin

Steeds minder Europeanen zijn bereid om zich te laten inenten als er een corona-vaccin op de markt komt. En die onrust komt net terwijl de eerste twee grote producenten van vaccins veelbelovende resultaten presenteren. Hoe moet een land met die scepsis omgaan? Te gast is Roel Coutinho, epidemioloog en oud-directeur het RIVM.

(ANP KOEN VAN WEEL)

Griekenland

De Griekse regering schendt internationale afspraken om migranten buiten Europa te houden. Dat blijkt uit gelekte documenten. Maar vanuit Brussel blijft het stil, terwijl Athene alles glashard ontkent. Europaverslaggever Jesse Pinster over hoe de Grieken bootjes terug de zee in wilden duwen.

Luister ook | EuropaMania S02E11: De heilige oorlog van Emmanuel Macron

Joe&Donald Show

Ook Trump's belangrijkste advocaat, Rudy Guliani, slaagt er maar niet in om rechtszaken te winnen over de verkiezingsuitslag. In de zoektocht naar een goede vervolgstrategie heeft het Trumpteam nu de hulp ingeroepen van een oude bekende. Correspondent Jan Postma vanuit Washington over de terugkeer van Steve Bannon.

Luister ook | Amerika Podcast #51: 'Hij vecht voor ons, dus ik vecht voor hem'