Brexit: De laatste kans?

De Wereld10 dec 202048 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Als er zondag geen Brexit-akkoord is, dan is er op een januari een harde Brexit. Het Europees Parlement moet de deal ook goedkeuren en daar is na zondag geen tijd meer voor. Dat zegt Kati Piri, Brexit-rapporteur voor het Europees Parlement. De Europese Commissie en de Britse regering hebben zondag als nieuwe deadline gesteld. In De Wereld alles over die onderhandelingen met Brexit-rapporteur Kati Piri en Hans Maessen, douane-expert en adviseur voor de pro-Brexit denktank: Centre for Brexit policy.

Britse premier Boris Johnson en Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vlak voor het noodoverleg over Brexit woensdag.
Britse premier Boris Johnson en Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vlak voor het noodoverleg over Brexit woensdag. (EPA/OLIVIER HOSLET / POOL)

Chinese leger

China wil gaan overleggen met de NAVO. Het land reageert daarmee op grote zorgen binnen de NAVO over de opbouw van het Chinese leger. Maar hoe sterk is dat Chinese leger? Een gesprek met Danny Pronk, senior onderzoeker verbonden aan Instituut Clingendael en Frank Pieke, hoogleraar moderne China studies aan de Universiteit Leiden.

Luister ook | 第四十四集 Wat kunnen we opmaken uit het nieuwe Vijfjarenplan van China?

Overzicht beeld van de militaire parade in Peking vorig jaar.
Overzicht beeld van de militaire parade in Peking vorig jaar. (EPA/XINHUA NEWS AGENCY HANDOUT )

Joe & Donald Show

Hunter Biden, de zoon van de toekomstige president Joe Biden wordt onderzocht door federale aanklagers vanwege zakelijke deals in het buitenland, waaronder in China. Tijdens de verkiezingen focuste de campagne van Donald Trump zich al op de buitenlandse activiteiten van Hunter Biden. Wat speelt hier precies? Luister nu de nieuwe Joe&Donald Show, deze week met Amerikanist Koen Petersen.

Luister ook | Amerika Podcast #54: Wil de echte winnaar opstaan?