Jaap de Hoop Scheffer: 'Europa is onterecht genegeerd'

De Wereld18 mrt 202145 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Luister ook | Europa? Wat is dat ook alweer?

DEN HAAG - Jaap de Hoop Scheffer (voorzitter Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) en Joris Voorhoeve tijdens een eerdere persconferentie over de aanbevelingen van de AIV.
DEN HAAG - Jaap de Hoop Scheffer (voorzitter Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) en Joris Voorhoeve tijdens een eerdere persconferentie over de aanbevelingen van de AIV. ( NIELS WENSTEDT Hollandse Hoogte / ANP)

Heilige alliantie

Wereldwijd omarmen Evangelische christenen rechtse leiders zoals Trump, Orbán of Baudet. Waarom trekken die groepen elkaar aan? Te gast is Sander Rietveld, journalist voor Zembla en schrijver van het nieuwe boek: 'Nieuwe Kruisvaarders. De heilige alliantie tussen orthodoxe Christenen en radicaal-rechtse populisten.'

Luister ook | Verslikt Biden zich in Trump's erfenis

Postma in Amerika

President Joe Biden heeft zich uitgesproken over een uiterst gevoelig politiek thema. De filibuster. Dat is een middel van de minderheidspartij in het Congres om voorstellen te dwarsbomen. Een deel van de Democraten wil er vanaf. Maar de Republikeinen dreigen met verschroeide aarde als Biden aan de door hen geliefde filibuster komt. Daarover Jan Postma vanuit Washington.

Luister ook | Amerika Podcast #68: Grensgevallen