'Europa kan niet zonder China'

De Wereld7 okt 202145 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Taiwan stond donderdag in hoofdstad Taipei stil bij zijn nationale feestdag. Juist nadat onlangs tientallen Chinese toestellen langs het Taiwanese luchtruim vlogen.
Taiwan stond donderdag in hoofdstad Taipei stil bij zijn nationale feestdag. Juist nadat onlangs tientallen Chinese toestellen langs het Taiwanese luchtruim vlogen. (EPA/RITCHIE B. TONGO)

Luister ook | Rukje naar links in Duitsland

Europa Update

De Europese Unie blijft voorlopig bestaan uit 27 lidstaten. In Slovenië vond een top van de EU en de Westelijke Balkan plaats. De EU-leiders spraken hun steun uit voor de toetreding van zes Balkanlanden, maar dan wel pas op de lange termijn. Daarnaast zorgden de Pandora Papers voor de nodige opschudding. Daarover Europa-correspondent Stefan de Vries.

Luister ook | #31 Het Europese gevecht tegen jouw hoge energierekening

Postma in Amerika

President Biden moet allerlei mensen benoemen op diplomatieke posten. Er is alleen één iemand die dwarsligt: Ted Cruz. De Senator en voormalig presidentskandidaat zorgt voor flink wat irritatie in Washington. Tegelijk blijft de weerstand tegen dokter Fauci en de coronavaccinaties groot in de Amerikaanse politiek. Amerika-correspondent Jan Postma legt uit hoe dat zit.

Luister ook | #97 Nagelriemen