'Landen moeten minder spierballen tonen in Oekraïnecrisis'

De Wereld3 feb 202251 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

SP-senator Tiny Kox is gekozen tot voorzitter van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa. Hij treedt aan in een tijd waarin ook de Raad wordt geconfronteerd met de Oekraïnecrisis. Maar er zijn ook zorgen over Turkije en Bosnië-Herzegovina. Hij roept op tot het leveren van verstand en diplomatie, niet op het leveren van wapens.

Luister ook | Alles wat je moet weten over de Oekraïnecrisis. Met Hammelburg, De Wijk en Hahn.

Europa Update

De Oekraïense hoofdstad Kiev was het diplomatieke epicentrum van de wereld deze week. Wereldleiders kwamen en gingen. Europa-verslaggever Geert Jan Hahn was erbij. Hij omschrijft vooral de manier waarop premier Rutte en minister Hoekstra werden ontvangen als een 'stoelendans'.

Luister ook | #48 Europese veiligheid en de aanhoudende Russische dreiging

Olympische Spelen

De Olympische Spelen in Beijing gaan vrijdag van start. De Spelen worden overschaduwd door corona en diplomatieke boycots. Bij de vorige Spelen van Beijing in 2008 was het beeld van China nog heel anders. Te gast is voormalig China-correspondent Oscar Garschagen.

Luister ook | #113 Biden valt uit zijn rol

Postma in Amerika

Gerrymandering is een begrip dat Democraten altijd woest maakt. Het zijn immers de Republikeinen die het vaak toepassen. Maar nu doen de Democraten het opeens zelf. Het was ook de week waarin de Democraten zich rot schrokken. Een senator belandde in het ziekenhuis waardoor de partij zijn meerderheid in de Senaat opeens kwijt was. Je hoort Amerika-correspondent Jan Postma.