Ondernemers vierkant achter anti-Russisch EU-beleid

De Wereld3 mrt 202250 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ondernemers in Europa kunnen zich vinden in de sancties die de EU heeft ingesteld tegen Rusland. Dat zegt Frank Heemskerk, secretaris-generaal van de European Round Table of Industry (ERT). Heemskerk - die in het verleden ook bewindvoerder bij de Wereldbank en staatssecretaris was -  doet ook een oproep aan Europa om meer zelfvoorzienend te worden in het digitale domein.

Luister ook | #52: De kanttekeningen bij een krankzinnige week in Europa

Europa Update: Oekraïne

Het laatste nieuws uit Oekraïne is dat het megakonvooi van de Russen tot stilstand is gekomen op weg naar Kiev. Europa-verslaggever en voormalig Oekraïne-correspondent Geert Jan Hahn heeft het laatste nieuws.

Luister ook | BNR Special | Vlucht uit Oekraïne

Knarsetandend kijkend China

China zit met de Russische invasie in Oekraïne in zijn maag. Het land veroordeeld de inval niet hardop, maar gaf wel een duidelijk signaal door zich te onthouden van stemming bij anti-Russische revoluties in de Veiligheidsraad en Algemene Vergadering van de VN. Te gast is Ron Keller, voormalig ambassadeur in China, Rusland en Oekraïne.

Luister ook | #117 Terug van weggeweest: Koude Oorlog

Postma in Amerika

De oorlog in Oekraïne vormde een belangrijk onderdeel van de State of the Union van president Biden. Hij kwam met nog meer sancties richting Rusland. Toch waren de reacties op zijn rede wisselend, legt Amerika-correspondent Jan Postma uit.