'Xi Jinping stelt ideologie en nationalisme boven economische groei'

De Wereld18 aug 202246 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

China stond in het verleden bekend om zijn grote economische groei. Nu vlakt die groei onder president Xi Jinping af. Volgens sinoloog Boudewijn Poldermans komt dat omdat Xi ideologie en nationalisme boven economische groei stelt. De kritiek op Xi neemt dan ook toe. Poldermans is te gast.

Luister ook | 'De NAVO moet een vloot in de Zwarte Zee leggen'

Rusland flirt met Noord-Korea

Rusland flirt openlijk met Noord-Korea. Dat biedt voor dat laatste land een gouden kans. En dat net op het moment dat Noord-Korea corona zegt te hebben verslagen. Te gast is Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden. Hij zegt dat Noord-Korea er op dit moment redelijk goed voorstaat.

Lees ook | Borrell bemiddelt in Servisch-Kosovaars kentekenconflict

Europa Update | Diplomatie in Oekraïne en op de Balkan

Europese politici hebben het deze week druk op diplomatiek gebied. Zelensky, Erdogan en VN-chef Guterres treffen elkaar in Oekraïne, terwijl op hetzelfde moment EU-buitenlandchef Borrell moet bemiddelen in de kentekenplaatruzie tussen Servië en Kosovo. Europa-verslaggever Geert Jan Hahn legt uit wat er op tafel ligt.

Luister ook | Amerika Podcast

Postma in Amerika | Complottheorieën rond FBI-inval Trump

De huiszoeking van de FBI in het huis van oud-president Trump in Mar-a-Lago domineert nog steeds het nieuws in Amerika. Daarbij wordt ook kwistig met complottheorieën gestrooid. De Republikein Mark Lombardo maakt het daarbij wel heel bont, legt Amerika-correspondent Jan Postma uit.