Rusland rukt op in Afrika

De Wereld24 nov 202245 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Rusland raakt, door de oorlog in Oekraïne, steeds verder geïsoleerd van de Westerse wereld. Daarom gaat het op zoek naar nieuwe partners. Die vindt het in Afrika. Zo heeft de paramilitaire Wagner Group stevig voet aan de grond gekregen in de Centraal Afrikaanse Republiek. Te gast is Bram Vermeulen, maker van de documentaireserie Frontlinie en voormalig Afrika-correspondent voor de NOS, NRC en de VPRO.

Luister ook | 'Binnen een jaar wint Oekraïne de oorlog'

Covid rijst de pan uit in China

China wil dolgraag afstappen van het zero-covidbeleid. Er is alleen één probleem, sinds de aankondiging om het beleid te versoepelen rijzen de besmettingen de pan uit. Gevolg is dat mensen in sommige steden alleen naar buiten mogen met een negatieve PCR-test of dat hele appartementencomplexen in complete lockdown gaan. Economisch zijn de gevolgen van dit beleid ook goed zichtbaar. Te gast is Valérie Hoeks, sinoloog en partner bij China Inroads.

Lees ook | China zet nóg meer op slot vanwege corona

Postma in Amerika | Verkiezingscampagne draait door in Georgia

In Georgia wordt op dit moment volop campagne gevoerd voor de laatste senaatszetel. Een tweede ronde is daar nodig. Biden en Trump zijn voorlopig nog niet welkom in de staat waar een extra dag gestemd mag worden. Je hoort Amerika-correspondent Jan Postma.

Luister ook | Amerika Podcast