Gejatte 50 miljard om bankencrisis op te lossen moet terug naar Nederlandse burgers

De Beste Stuurlui20 sep 201937 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Alle afleveringen: De Beste Stuurlui

De Beste Stuurlui van deze week:

Sjuul Paradijs, mede-oprichter Trusted Media en oud-hoofdredacteur van De Telegraaf;

Stella Bergsma, schrijfster en femist fataal;

Ewald Engelen, financieel geograaf aan de Universiteit van Amsterdam, columnist bij De Groene Amsterdammer en Follow The Money.

We krijgen allemaal meer te besteden, maar is dat wel het belangrijkste thema?

De miljoenennota zegt dat we er met ons inkomen allemaal ongeveer twee procent op vooruitgaan, behalve de ouderen, die krijgen maar zo’n één procent meer te besteden. Verder gaat er geld naar onder meer infrastructuur, de rechtspraak en wordt de vennootschapsbelasting later afgeschaft. Maar zijn dat de echte issues? Raakt dit aan de grote vragen van de komende generaties over het milieu?

Is de positie van Femke Halsema als burgemeester van Amsterdam nog houdbaar?

Het nepvuurwapen waarmee de zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zou hebben gezwaaid, lag volgens haar man een tijdje in de ambtswoning. De Amsterdamse afvalverwerker AEB dreigt volgens het bestuur failliet te gaan als ze niet privatiseren, maar het stadsbestuur wil er niet aan. En de maffiaoorlog in Amsterdam kende deze week een ongekend dieptepunt met de liquidatie van kroongetuige-advocaat Derk Wiersma. Wat betekenen deze gebeurtenissen voor de positie van Femke Halsema als burgemeester?

De stuurlui geven hun ongezouten mening.