Digitaal

Digitale technologie zit overal en beïnvloedt onze levens dagelijks. Van AI en andere algoritmes op social media, tot zerodays in je smartphone. Elke woensdag om 15:00 met Joe van Burik en Ben van der Burg.

Volgende aflevering:
Elke woensdag om 15.00 uur live en altijd on demand als podcast.
Volg Digitaal via:

Afleveringen

Waarom AI een serieus verkiezingsthema moet zijn

De verkiezingen komen eraan en dus formeren politieke partijen hun kijk op de belangrijkste dossiers. Uiteraard hebben we het dan over wonen, migratie of duurzaamheid. Maar ook digitalisering, en dan in het bijzonder AI, krijgt de komende tijd een plekje in de verkiezingsprogramma's. Een afvaardiging van de regering, met o.a. demissionair minister-president Rutte en demissionair staatsecrataris van Huffelen, kreeg deze week een briefing in het Catshuis over AI. Wat waren daar de belangrijkste punten? En zijn we als samenleving voldoende voorbereid op de komst van disruptieve AI?

6 sep • 48 minuten

Samenwerken met Netflix? Dat ziet Microsoft wel zitten, na de giga-overname

Deze week kon er duidelijkheid komen over de overname van Activision Blizzard door Microsoft, want alleen de Britse marktwaakhond CMA ligt daar nog voor, maar dat wordt medio oktober. Dus moet Microsoft het traditionele ‘najaars-seizoen vol grote nieuwe games’ vooral doen met sci-fi epos Starfield. Daarvoor neem je dat abonnement op Xbox Game Pass, en speel in je in de cloud. Maar hoe passen al die dingen in Microsofts perspectief?

30 aug • 48 minuten