Xbox One X: krachtpatser zonder exclusieve games

Digitaal8 nov 201722 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De gelukkige bezitter van de eerste Xbox One X die werd verkocht in de Microsoft Store op Fifth Avenue in New York.
De gelukkige bezitter van de eerste Xbox One X die werd verkocht in de Microsoft Store op Fifth Avenue in New York. (Hollandse Hoogte)

Premium vs. freemium

Stel: je koopt een spel, betaal je dan vooraf (bij de aankoop van het spel) of koop je liever terwijl je speelt, steeds een level? Uit onderzoek blijkt: consumenten hebben liever premium dan aan freemium. Ofwel: liever van tevoren betalen, dan tijdens het spel. En dan geven ze ook nog eens meer uit! Te gast is Joost Rietveld, hij onderzocht dit aan de Rotterdam School of Management, onderdeel van de Erasmus Universiteit.

Beveiliging met lavalampen

Computers zijn gemaakt om logische patronen te volgen. Willekeurige getallen maken is dan ook best lastig, aangezien ook die willekeurigheid geprogrammeerd is. Toch zijn die getallen essentieel voor computer- en internetbeveiliging. CloudFlare heeft een creatieve oplossing voor dat probleem bedacht, bekijk het verslag van Tom Scott.

Technieuws

In het technieuws aandacht voor: oproep van Facebook om naakfoto's up te loaden & YouTube Kids laat soms ongepaste beelden zien.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.


Mede mogelijk gemaakt door