Steeds meer websites doen aan 'cryptojacking'

Digitaal15 nov 201723 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Met de meeste adblockers kan je ook cryptojacking tegengaan.
Met de meeste adblockers kan je ook cryptojacking tegengaan. (BNR)

Lees ook het bericht dat Ars Technica schreef over het onderzoek van Willem de Groot, inclusief tips over hoe je cryptojacking kan tegengaan.

SegWit2X

Vlak na onze uitzending vorige week, kwam het bericht dat de SegWit2X-afsplitsing van de bitcoin was afgeblazen. Dit beloofde de belangrijkste 'fork' tot nu toe te worden, maar dat ging dus allemaal niet door. De bitcoin reageerde daar heftig op, maar ook een eerdere afsplitsing, de Bitcoin Cash, liet interessante bewegingen zijn. Die analyseren we met Dennis Binnekade van The Bitcoin Report, hij is ook communitymanager bij Bitmymoney.

Killer robots

Vliegende, autonome wapens, die zelf besluiten wie ze uitschakelen: de techniek is er al, maar moeten we dat ook willen? Nee, zeggen duizenden onderzoekers die actief zijn op het gebied van de kunstmatige intelligentie. Ze maakten een filmpje om te laten zien wat er fout kan gaan.

Technieuws

In het technieuws aandacht voor: Firefox, stukken sneller, maar niet alle add-ons worden nog ondersteund. En: München, ging van Windows naar Linux... en nu weer terug naar Windows.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.


Mede mogelijk gemaakt door