Blockchain 2.0 komt eraan

Digitaal29 nov 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

( ANP)

Webarcheologie

Hoe houden we ons digitale geheugen toegankelijk voor nu en voor komende generaties? Die vraag staat centraal op International Digital Preservation Day op 30 november. Het Amsterdam Museum doet mee en geeft een workshop 'Do It Yourself Webarcheologie’. We praten erover met Tjarda de Haan, die zelf een grote rol heeft in de workshop.

Toekomstvoorspellingen

Vanity Fair vroeg twaalf CEO's, onder wie Mark Cuban (Broadcast.com), Bob Iger (Disney) en Kevin Systrom (Instagram), hoe de wereld er over tien jaar uitziet. Bekijk het filmpje hier.

Technieuws

In het technieuws aandacht voor het grote beveiligingsgat in macOS en een nieuwe techniek van Google die ervoor zorgt dat je telefoon weet of er iemand over je schouder meekijkt.

Digitaal geld

Bitcoins en andere cryptomunten kun je minen of delven. Dat wil zeggen, met software, stroom en rekenkracht kun je gratis geld verdienen, behalve dan dat de stroom duur is. Tesla-rijders krijgen 400 kWh gratis opladen per jaar. Hoeveel zou je daarmee kunnen minen? Nieuwssite Motherboard checkt, naar aanleiding van een claim van iemand die zegt dat hij dat is gaan doen, of delven in een Tesla met gratis stroom rendabel kan zijn. Om kort te gaan: je kunt met ether delven een leuke maandelijkse leaseprijs terugverdienen maar dan heb je geen stroom meer om te rijden. Dom idee zegt Motherboard.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.


Mede mogelijk gemaakt door