Amazon zet in op meer video in de shop

Digitaal6 dec 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Screenshot van een van de vele online unboxingvideo's, in dit geval van de iPhone X.
Screenshot van een van de vele online unboxingvideo's, in dit geval van de iPhone X. (Marques Brownlee / YouTube)

Lightning-netwerk

Kan Bitcoin een fatsoenlijk betaalmiddel worden? Niet zolang de capaciteit maar een handvol transacties per seconde is. Pogingen om die capaciteit op te voeren met een upgrade naar grotere blokken zijn voorlopig stukgelopen op een meerderheid van miners die daar geen zin in heeft. Een andere oplossing... het lightning-netwerk! Wat het is en hoe het werkt bespreken we met Daan Kleiman van wisselkantoor Bitonic.

Paper Signals

Een leuk experiment van Google: Paper Signals. Met een klein computertje, een motortje en wat papier maak je zelf je eigen gadgets. Kost je zo'n 20 euro, maar je moet er ook een beetje handig voor zijn. Bekijk het filmpje en lees meer.

Technieuws

Amazon en Google zijn verwikkelt in een schoolpleinruzie. Amazon wil de producten van Google niet verkopen, daarom kunnen bezitters van slimme speaker (met scherm) Amazon Echo Show niet meer op YouTube. En: CryptoKitties, spel op de Ethereum-blockchain, is een groot succes!

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.


Mede mogelijk gemaakt door