Strijd der techgiganten

Digitaal13 dec 201722 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Deze uitzending van BNR Digitaal is opgenomen op de Oracle Cloud Day in het NBC Congrescentrum Nieuwegein
Deze uitzending van BNR Digitaal is opgenomen op de Oracle Cloud Day in het NBC Congrescentrum Nieuwegein (Justin Bor/BNR)

Always Connected PC's

Wat krijg je als je een smartphone en een laptop kruist? Een ‘always connected pc’. Een computer met de batterijduur van een smartphone, die ook standby staat zoals een smartphone, maar dan met groot scherm, toetsenbord en een volledig besturingssysteem. Over dit nieuwe type laptops met Snapdragon-chips praten we met Frank Everaardt van Hardware.Info.

Kerstkaarten maken met een robotarm

De tijd dat kerstkaarten schrijven een tijdrovend karweitje was, is voorbij. En dat komt allemaal dankzij… de robot-arm! Of moeten toch de pen maar weer pakken? Oordeel zelf en bekijk het filmpje van Simone Giertz, zelfbenoemd ‘expert in shitty robots’.

Technieuws

In het technieuws aandacht voor: ook criminelen gebruiken https en de Consument waarschuwt: koop geen Galaxy S7, Galaxy S7 Edge en Galaxy J3 2016.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.


Mede mogelijk gemaakt door