Kan KI beter begrijpend lezen dan de mens?

Digitaal17 jan 201823 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De antwoorden op de gestelde vragen in de begrijpend lezen-test waren allemaal te vinden op Wikipedia.
De antwoorden op de gestelde vragen in de begrijpend lezen-test waren allemaal te vinden op Wikipedia. (EPA)

Diversiteit in tech

Tech is voornamelijk een mannenwereld. Dat merken wij elke week, bij BNR Digitaal, maar dat zag je vorige week bijvoorbeeld ook op de CES in Las Vegas: daar spraken op het hoofdpodium enkel mannen! Hoe kan dat diverser? Aan de vooravond van de uitreiking van de Techionista Awards, prijzen voor vrouwen in de techwereld, praten we daarover met twee genomineerden: Lisa Hartgring, AI-consultant bij Accenture, zij richtte daar een vrouwennetwerk op en programmeur Ineke Scheffers, zij werkt onder andere voor de ANWB en is oprichter van Girl Code.

Crypto-bloedbad

De bitcoin en praktische alle altcoins gingen deze week zwaar onderuit. De bitcoin bijvoorbeeld met ongeveer 30 procent! Hoe dat kan bespreken we met Madelon Vos, zij houdt cryptocoins in de gaten voor IEX.nl en had een slapeloze nacht.

Technieuws

In het technieuws aandacht voor: de Chromecast kan je router 'slopen' en nieuwe regels voor drones in New Jersey. En dat heeft te maken met alcohol.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.


Mede mogelijk gemaakt door