Technologie en verkiezingen

Digitaal21 mrt 201824 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(ANP)

Blockchainpilot in Groningen

In vijf stembureaus in Groningen draait woensdag een pilot met blockchaintechnologie, die het tellen van de stemmen transparanter en betrouwbaarder moet maken. Het stemmen zelf gebeurt gewoon met potlood en papier... maar daarna komt een oplossing van het Amsterdamse blockchainbedrijf LAB15 om de hoek kijken. Hoe dat werkt, vragen we aan Joris van der Steuijt van LAB15. De pilot is te volgen via https://www.stemmen-telt.nl/groningen/.

Toegankelijkheid politieke websites

Veel websites van de grotere lokale politieke partijen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam scoren onvoldoende waar het gaat om toegankelijkheid voor mensen met een beperking. En zéker als het gaat om verkiezingen, is het natuurlijk belangrijk dat iedereen mee kan doen. Auke Grondsma van SiteImprove vertelt wat de problemen zijn en hoe die (vaak gemakkelijk) opgelost kunnen worden.

Technieuws

In het technieuws aandacht voor: Kaspersky zou een deel van z'n werkzaamheden naar Zwitserland verhuizen en WhatsApp-oprichter Brian Acton steunt de #DeleteFacebook-movement.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.


Mede mogelijk gemaakt door