Hoe drones beter kunnen

Digitaal8 aug 201825 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Digitale veiligheid in het buitenland

Bedrijven die eerder dit jaar mee waren op handelsmissie naar China, hebben van tevoren dringende adviezen gekregen als het gaat om digitale veiligheid, schreef de Volkskrant. Zo werd aangeraden om alleen 'lege' smartphones en laptops mee te nemen, oftewel: zo weinig mogelijk data. Goede adviezen, maar het gevaar schuilt ook dichter bij huis, vindt Jan Terpstra, beveiligingsdeskundige van DXC Technology.

Obama: stay woke, bitches!

Nep-nieuws, nep-video, nep-audio, nep-porno: alles was echt is, kan ook nep zijn. Het is een van de prominente problemen op het internet op dit moment. Fakes worden bovendien steeds beter en technisch makkelijker om te maken. Bekijk dit filmpje met Barack Obama (althans...)

Seattle Spheres

Speelse kantoren, zelf je tijd indelen, gratis lunchen... niks mis met werken bij een techbedrijf. Amazon speelt dat spelletje aardig mee, zij openden begin dit jaar hun Seattle Spheres, drie grote glazen koepels met daarin 40.000 planten waarin Amazon-personeel kan werken en ontspannen. GeekWire nam een kijkje in dit 'Amazon-regenwoud', bekijk hun verslag.

Zelf RAM-geheugen in een iMac upgraden

Voor het eerst sinds vijf jaar heeft Apple vorig jaar een 21,5-inch iMac gelanceerd waarvan je - als gebruiker - zélf het RAM-geheugen kunt upgraden. Motherboard testte hoe moeilijk dit is. Je moet er een dagje voor vrijnemen, maar het bespaart wel enkele honderden euro's. Bekijk hier het filmpje van Motherboard.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via Spotify op Android en iPhone, via onze podcast (iTunes, rss) en natuurlijk met de BNR-app.


Mede mogelijk gemaakt door