Overheid loopt risico's met Centric door soap Sanderink en Van Rijbroek

Digitaal10 mrt 202124 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Gerard Sanderink is als eigenaar van Centric en Strukton, actief voor onder meer De Nederlandse Bank en tal van Nederlandse gemeenten, een selfmade miljonair. Sinds het begin van zijn relatie met de invloedrijke Rian van Rijbroek raakte hij echter in opspraak en verwikkeld in rechtszaken. Tal van personeelsleden en klanten zijn al opgestapt. Welke risico's liggen er op de loer?

Daarover praten we met FD-journalisten Joris Polman en Stijn van Gils, evenals BNR Bouwmeesters-presentator Geert Jan Hahn.

Vitale infrastructuur

In deze uitzending spreekt ook Jasper Bakker, bedrijfs-ICT-journalist van AG Connect, over in hoeverre klanten die bij Centric weg willen daartoe wel de gelegenheid hebben.

Marnix Holtzer, advocaat op het gebied van onder meer corporate governance, praat over de risico's voor de vitale infrastructuur in Nederland en de rol van de overheid.

Strukton

Over Sanderinks bouwbedrijf Strukton wordt uitgebreid gesproken in BNR Bouwmeesters, in het eerste deel van dit tweeluik. Daarin reconstrueren we in welke mate de bouwdivisie van Sanderink last heeft van een aantal zaken waarin het verwikkeld is geraakt, en in welke mate dit terug te voeren valt tot het moment dat Van Rijbroek een innige band met Sanderink ontwikkelde. En ook: hoe breng je Strukton en Antea nou in rustiger vaarwater?

BNR Digitaal is ook te beluisteren via de BNR-app of je favoriete podcast-app, waaronder Spotify en Apple Podcasts (rss).


Mede mogelijk gemaakt door