Politie moet extra voorzichtig zijn met robothonden

Digitaal5 mei 202126 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Je hebt ‘m vast al eens in actie gezien: Spot, de robothond van Boston Dynamics, die bijvoorbeeld vloeiend kan traplopen. Maar Spot is al zó ver ontwikkeld, dat hij ook wordt ingezet door de politie, zowel in Nederland als de VS. New Yorkers schrokken zoveel van zijn aanwezigheid op straat, dat Spot onder politieke politieke druk alweer geschorst is. Welke problemen spelen hier nou eigenlijk?

Daarover praten we met Maarten Steinbuch, hoogleraar Systems & Control aan de Technische Universiteit Eindhoven, en Menno Weij, jurist op het gebied van tech en privacy bij BDO Legal.

Bol.com was dom

Een dure fout van Bol.com: een oplichter deed zich voor als contactpersoon van Brabantia, met de mededeling dat het geld voortaan naar een ander, Spaans rekeningnummer mocht. Een medewerker van Bol maakte prompt 750 duizend euro over. Is dat zo dom als het klinkt, of is er meer aan de hand? En heeft Brabantia hier niet ook tekortgeschoten?

Dat vragen we aan Menno Weij van BDO Legal.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via de BNR-app of je favoriete podcast-app, waaronder Spotify en Apple Podcasts (rss).


Mede mogelijk gemaakt door