Apple speelt bad guy én good guy

Digitaal12 mei 202124 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Apple lijkt zowel de good guy als de bad guy te zijn. Het waardevolste bedrijf ter wereld komt nobel over, nu het iOS-gebruikers gemakkelijk laat aangeven dat hun data niet mag worden gebruikt - of misbruikt - door apps. Zoals Facebook en Instagram. En dus probeert Facebook nu al met man en macht om gebruikers toch hun data blijvend te laten delen, want heel veel mensen blijken al op de ‘opt-out’ knop te drukken.

Wat hier precies speelt, bespreken we met onafhankelijk platformexpert Martijn Arets, evenals Jasper Bakker van AG Connect.

Epische strijd

Bad guy is Apple echter volgens Epic Games, het bedrijf achter onder meer Fortnite. Al ruim een week bevechten Epic en Apple elkaar in de Amerikaanse rechtszaal. Wat begon als ruzie om dertig procent commissie in Apple’s App Store, is nu een industriebrede discussie geworden over verdeling van geld en macht op app- en gameplatforms. Tijd om het grotere plaatje te schetsen.

Dat doen we met onafhankelijk platformexpert Martijn Arets.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via de BNR-app of je favoriete podcast-app, waaronder Spotify en Apple Podcasts (rss).


Mede mogelijk gemaakt door